Week van de RI&E | Maandag

Van 20 tot 24 juni organiseert Steunpunt RI&E de Week van de RI&E!
Ook Stoffenmanager® besteedt deze week extra aandacht aan de RI&E (risico, inventarisatie en evaluatie) en het belang van veilig en gezond werken. Uiteraard wil elk bedrijf haar werknemers een veilige werkomgeving bieden en aan de wetgeving voldoen. Een RI&E helpt mogelijke arbeidsrisico’s inzichtelijk te maken en stimuleert een actieve aanpak voor een veilige en gezonde werkomgeving. Benieuwd wat wij gaan doen tijdens de Week van de RI&E?

ACTIE: Neem gratis deel aan onze nieuwe Stoffenmanager® basis training!

Zo veel mogelijk organisaties begeleiden om een veilige en gezonde werkplek te realiseren, dat is onze missie. En dat begint met de juiste basiskennis. In het kader van de Week van de RI&E bieden we nu een gratis basis training aan bij het starten met Stoffenmanager®.

Maak een gratis account aan en krijg vanaf september toegang tot deze nieuwe training!

Maandag

We luiden de Week van de RI&E in!

Deze hele week dompelen we ons onder in het belang van de Risico, Inventarisatie & Evaluatie. U vindt bij ons elke dag interessante webinars, video’s, whitepapers en waardevolle acties. We gaan het hebben over de belangrijke rol van een Risico, Inventarisatie en Evaluatie in een gevaarlijke stoffenbeleid en we gaan dieper in op het herkennen van CMR-stoffen. Daarnaast bieden we handige tips&tricks over hoe u dit direct kan toepassen in Stoffenmanager®.

Samen gaan we voor duurzame en integrale oplossingen voor de arbeidsrisico's van gevaarlijke stoffen. Houd ook onze LinkedIN en website in de gaten! En neem vast een kijkje op de website van de Week van de RI&E

Dakreiniging

Dinsdag: Live Webinar!

De 'S' in CMR(S)-stoffen

Als u met CMR-stoffen werkt, dan bent u vast bekend met de ernstige schade die deze stoffen aan de gezondheid kunnen toebrengen en dat er vanuit de wetgeving strenge regels gelden voor het gebruik ervan.
Naast CMR-stoffen krijgen ook de sensibiliserende stoffen (S) steeds meer aandacht. Weet u wat CMR(S)- stoffen zijn? Om u hier mee over te vertellen geven wij een live webinar met een extra gedeelte over sensibiliserende stoffen.

Sensibiliserende stoffen zijn stoffen die een overgevoeligheidsreactie kunnen veroorzaken. Ze worden ook wel allergenen genoemd. Blootstelling aan sensibiliserende stoffen kan (op termijn) zorgen voor allergische (huid)reacties, astma en andere soortgelijke aandoeningen. Sensibiliserende stoffen hebben daarom, naast CMR stoffen, een hoge prioriteit. Wilt u hier graag meer over weten? In het webinar gaan we dieper op CMR(S)-stoffen in en is er ruimte om vragen te stellen aan verschillende experts.

Datum: 21 juni
Tijdstip: 10:00-11:00 uur
Beschikbaarheid: beperkte beschikbaarheid ivm interactief webinar

Aanmelden
Autospuiter

Woensdag: CMR-stoffen

Meer weten over CMR-stoffen? Op woensdag lanceren we een reeks video's die meer vertellen over wat CMR-stoffen zijn en hoe u dit verwerkt in Stoffenmanager®.

Heeft u al een (gratis) Stoffenmanager® account? Maak deze dan nu aan en volg direct de stappen.

Wist u dat? Als u nu een account aanmaakt, u de nieuwe basis training gratis kunt volgen?

(actie loopt tot 15 juli)

Account aanmaken
Garage werkzaamheden

Donderdag: Live Webinar!

Volg op 23 juni het Webinar: Wetgeving en de RI&E.
De Risico, Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) wordt ook wel gezien als de 'backbone' van een bedrijf. Hierin worden alle arbeidsrisico’s, de mate van het risico en de prioritering beschreven. Meer weten over de wetgeving omtrent de RI&E? Meld u aan!

Datum: 23 juni
Tijdstip: 10:00-11:00 uur
Beschikbaarheid: beperkte beschikbaarheid ivm interactief webinar

Aanmelden
Transport chemische stoffen

Vrijdag: Factsheet RI&E

Na een volle week met veel informatie kunt u de toepassing van de RI&E nog eens rustig nalezen in de factsheet. Download op vrijdag hier de factsheet over de RI&E en wetgeving!

Download Factsheet RI&E
pesticide spuiters