autospuiter in beschermend pak

de Week van de RI&E 2023

Van 12 tot 16 juni organiseert Steunpunt RI&E de Week van de RI&E! Ook Stoffenmanager® besteedt deze week weer extra aandacht aan de RI&E (risico, inventarisatie en evaluatie) en het belang van veilig en gezond werken. Uiteraard wil elk bedrijf haar werknemers een veilige werkomgeving bieden en aan de wetgeving voldoen. Een RI&E helpt mogelijke arbeidsrisico's inzichtelijk te maken en stimuleert een actieve aanpak voor een veilige en gezonde werkomgeving. Benieuwd naar wat wij gaan doen tijdens de Week van de RI&E? Lees dan snel verder!

Stoffenmanager® helpt u eenvoudig met de inventarisatie. Start direct met een gratis Basisaccount.

Met Stoffenmanager® kunt u stap voor stap de risico's voor gevaarlijke stoffen in kaart brengen. Maak werk van uw Stoffenbeleid en voorkom onnodige boetes, begin met een Gratis Account.

Gratis account aanmaken

Maandag 12 juni: Gratis live Webinar!

Wetgeving en de RI&E

Een RI&E staat voor Risico-Inventarisatie en -Evaluatie: een hulpmiddel dat werkgevers in de gelegenheid stelt om de risico’s op de werkplek in kaart te brengen en daar concrete acties aan te verbinden. Met een RI&E stimuleert u een gezonde en veilige werkplek, met als doel zo min mogelijk gezondheidsklachten, ziekteverzuim, en bedrijfsongevallen. Vanuit de Arbowet is iedere werkgever met personeel verplicht een RI&E op te stellen.

Tijdens dit Webinar besteden we volop aandacht aan de RI&E en de wetgeving die daarbij komt kijken. Ook is er ruimte om vragen te stellen aan verschillende experts. U kunt zich nu aanmelden!

Datum: 12 juni
Tijdstip: 10:00-11:00 uur

Aanmelden
Controle checklist

Dinsdag 13 juni: Infographic allergene stoffen

De Arbeidsinspectie heeft naast CMR-stoffen steeds meer aandacht voor stoffen waar mensen overgevoelig voor kunnen zijn, de zogenoemde allergene stoffen, of sensibiliserende stoffen. Langdurige blootstelling aan allergene stoffen kan enorme gevolgen hebben voor de gezondheid.

Allergene stoffen zijn in zeer veel industrieën te vinden. Het is dus erg belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden tijdens het inventariseren en prioriteren van uw (gevaarlijke) stoffen. Wat zijn nu precies allergene stoffen, waar komen ze voor, en hoe herkent u ze? U leest het op onze infographic die u vanaf dinsdag 13 juni kunt downloaden!

Inspectie nieuwe eisen veiligheidsinformatieblad (VIB)

Woensdag 14 juni: Gratis live Webinar!

Effectieve voorlichting aan werknemers

Voorlichting over gevaarlijke stoffen aan werknemers wordt steeds belangrijker. Het is vanuit de wet dan ook verplicht om werknemers o.a. te informeren over het juist gebruiken van (gevaarlijke) stoffen waarmee zij werken.

Om veilig te werken met gevaarlijke stoffen is het belangrijk dat werknemers zich bewust zijn van de gevaren en weten hoe zij de risico's moeten beheersen. Maar hoe komt deze informatie en kennis op de juiste manier terecht bij werknemers?  Wij gaan hier dieper op in tijdens het Webinar op 14 juni. Meld u snel aan!

Datum: 14 juni
Tijdstip: 10:00-11:00 uur

Aanmelden
controle checklist warenhuis

Donderdag 15 juni: Factsheet RI&E

In deze factsheet kunt u de toepassing van de RI&E nog eens doornemen. We gaan dieper in op de wetgeving die ten grondslag ligt aan de RI&E gevaarlijke stoffen en hoe de RI&E gevaarlijke stoffen uitgevoerd kan worden.

Download vanaf donderdag hier de factsheet over de RI&E en wetgeving!

pesticide spuiters

Vrijdag 16 juni: Terugblik op de Week van de RI&E

Na een volle week met veel informatie bieden wij een samenvatting van de activiteiten van afgelopen week, zodat u in uw eigen tijd de informatie nog eens rustig kunt nalezen. Bekijk de Webinars, Lees de Q&A door, raadpleeg onze kennisbank en meer!

*Beschikbaar vanaf vrijdag

autospuiter in beschermend pak