Effectieve voorlichting aan werknemers

Voorlichting aan werknemers | Incompany

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat veel werknemers niet goed genoeg weten wat de gevaren en risico's zijn van het werken met gevaarlijke stoffen. Nog steeds overlijden er elk jaar 3000 werknemers door blootstelling aan gevaarlijke stoffen en worden er nog veel meer mensen ziek. Het is dan ook wettelijk verplicht dat bedrijven hun werknemers op een doeltreffende manier hierover voorlichten.

Stoffenmanager® verzorgt incompany trainingen over het gezond en veilig werken met gevaarlijke stoffen. Hebben uw collega’s behoefte aan meer kennis op het gebied van gevaarlijke stoffen en de blootstelling daarvan? Dan is deze training geschikt voor uw bedrijf.

Stoffenmanager® incompany training

Wat houdt de Stoffenmanager® incompany training in?

Tijdens de training leren uw collega's o.a. wat gevaarlijke stoffen zijn, waarom het belangrijk is om veilig en gezond om te gaan met gevaarlijke stoffen, hoe ze herkend kunnen worden, wat gevaren en risico’s zijn en meer over de WIK, VIB’s, huidblootstelling en adembescherming.

U kunt de training ook samen met ons van te voren afstemmen op de doelgroep en op de bedrijfsspecifieke doelen die behaald moeten worden. Na afloop krijgen de aanwezigen een bewijs van deelname. De training bevat een theoretisch deel, maar bestaat voornamelijk uit praktische opdrachten, waarbij de theorie gelijk kan worden toegepast en collega’s gestimuleerd worden om samen te werken.

*Om de opdrachten zo relevant mogelijk te maken en zo dicht mogelijk bij de praktijk van uw bedrijf te blijven, vragen wij ter voorbereiding informatie van uw bedrijf.

Aanvragen Incompany training

Bent u geïnteresseerd in een training voor uw collega's, dan beginnen we met een online afspraak. We bespreken uw wensen en we willen graag meer weten over de werknemers waar we de voorlichting aan gaan geven. Om het meest uit de training te halen, gaan wij uit van maximaal 15 personen per training. Op basis van ons gesprek stellen we een offerte opmaat voor u samen.

De incompany training wordt op uw gewenste locatie gegeven. Het is wel belangrijk dat de locatie geschikt is voor maximaal 15 personen en er nog genoeg bewegingsruimte is ivm de interactieve opdrachten.

Onze trainers

Met jarenlange ervaring als arbeidshygiënisten en met een achtergrond in de educatie, kunnen onze trainers de leerstof effectief en praktijkgericht overbrengen. Ze staan erom bekend hoe ze coöperatieve leerstrategieën verwerken in samenwerkingsopdrachten en complexe materie hiermee toegankelijk kunnen maken.

Leonie de Jong | Opleider Stoffenmanager®

Leonie begon vroeg in het onderwijs, maar volgde na enkele jaren haar persoonlijke interesse richting Arbeidshygiëne bij Cosanta – Stoffenmanager®. Hier voorzag ze dat juist een gebrek aan kennis over het werken met gevaarlijke stoffen bij veel bedrijven een probleem kan veroorzaken. Vanuit deze overtuiging staat Leonie aan de voet van de Stoffenmanager® Academy en zet ze zich in om werknemers en managers te ondersteunen met de juiste kennis. Leonie is niet alleen opleider, maar is ook een key player in de ontwikkeling van de trainingen.