Vrouw controleert opslag

Direct aan de slag met uw WIK gevaarlijke stoffen

Het onderwerp veilig en gezond werken met gevaarlijke stoffen staat hoog op de politieke agenda. Jaarlijks overlijden er nog altijd meer dan 3000 mensen aan de gevolgen van het werken met gevaarlijke stoffen en loopt 1 op de 6 werknemers het risico om ernstig ziek te worden. De Nederlandse wetgeving rondom gevaarlijke stoffen is dan ook niet zonder reden scherp opgesteld. Bedrijven ervaren soms dat stoffenbeleid ingewikkeld is, maar dat hoeft het niet te zijn. Het begint bij de juiste basiskennis over gevaarlijke stoffen en de juiste tools om (gratis) een stoffenregister op te bouwen.

Maak direct een gratis basisaccount aan en ontdek Stoffenmanager® zelf!

Account aanmaken

Waarom is een WIK zo belangrijk?

WIK's (werkplekinstructiekaarten) worden ingezet om werknemers voor te lichten over de risico's van het werken met (gevaarlijke) stoffen. Ze worden vaak onder collega's verspreid door ze op te hangen op de werkvloer of door ze te delen via het intranet. Niet alleen het up to date houden van een stoffenregister is belangrijk, maar juist het maken van een WIK en deze delen met de werknemers is cruciaal. Via een WIK kunnen werknemers die in aanraking komen met gevaarlijke stoffen op hun werk, lezen wat ze moeten doen om veilig en gezond te werken, door bijvoorbeeld een persoonlijk beschermingsmiddel te gebruiken.

Compliant van A tot WIK

Onze missie is om bedrijven de tools te bieden en als partner samen te werken, om de blootstellingsrisico's aan gevaarlijke stoffen op de werkvloer te verminderen. Hoe groot of klein een organisatie ook is. Ook met een gratis basisaccount voldoet u aan wetgeving, zorgt u voor uw mensen en kunt u WIK's maken. Uiteraard geldt dit ook voor uw CMR stoffen!

Waarom Stoffenmanager®?

  1. Als eerste, onze tool; Stoffenmanager®.
    Stoffenmanager® wordt al bijna 20 jaar wereldwijd ingezet om de blootstellingsrisico's aan gevaarlijke stoffen op de werkvloer te reduceren.
    De tool is wetenschappelijk onderbouwd en is erkend door de Nederlandse Arbeidsinspectie en ECHA (Europese agentschap). Hierdoor weet u dat de gezondheid en veiligheid van uw mensen zijn gewaarborgd.
  2. Ons unieke freemium model. Wij voelen de maatschappelijke verantwoordelijkheid met bedrijven om een veilige en gezonde werkomgeving voor mensen te creëren. Daarom kunt u al met een gratis basisaccount voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Ook voor uw CMR-stoffen! En dus ook voor organisatie met een beperkt aantal stoffen.
  3. Ons aanbod aan (gratis) trainingen en webinars. Onze missie is om bedrijven de handvatten te bieden en als partner samen te werken om de blootstellingsrisico's aan gevaarlijke stoffen op de werkvloer te verminderen. Dit gaat uiteraard gepaard met de nodige kennis in huis hebben. Wij willen hieraan bijdragen om u de nodige kennis eigen te maken door onze trainingen, webinars en andere materialen (gratis) beschikbaar te stellen.
  4. Omdat wij wereldwijd actief zijn. Stoffenmanager® is beschikbaar in 11 talen. Gunstig voor organisaties met meerdere locaties in het buitenland.
  5. Omdat wij nauw samenwerken met gerenommeerde (inter)nationale partijen zoals; TNO, IFA (Duitsland) en het ministerie SZW. Zo zijn wij altijd op de hoogte van de laatste wetenschappelijke (inter)nationale inzichten, die wij doorvertalen naar de ontwikkeling van onze tool.