Autospuiter met beschermende kleding

Stoffenbeleid? Wij helpen u verder!

In Nederland heeft het naleven van de wetgeving rond het werken met (gevaarlijke) stoffen een hoge prioriteit bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. Jaarlijks overlijden er 3000 mensen aan de gevolgen van het werken met gevaarlijke stoffen, en loopt 1 op de 6 het risico ernstig ziek te worden.

Mensen zijn de motor van uw organisatie. Niet meer dan vanzelfsprekend dat bedrijven een grote verantwoordelijkheid voelen dat er op een gezonde en veilige manier wordt omgegaan met (gevaarlijke) stoffen. Vanuit de markt horen wij regelmatig dat bedrijven de wet- en regelgeving als complex ervaren, maar het voeren van een adequaat stoffenbeleid hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Onze missie is het bieden van de juiste tools en kennis op het gebied van gevaarlijke stoffen en biologische agentia, zodat kleine en grote bedrijven zelf de competenties in handen krijgen om op een eenvoudige wijze gezonde en veilige werkplekken te realiseren. Wij voelen, net als u, een grote verantwoordelijkheid om een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers te realiseren. Samen met onze partners streven we voortdurend naar technische innovaties om organisaties die werken met (gevaarlijke) stoffen nog beter te begeleiden.

Werk slim en efficiënt met Stoffenmanager®!

Clusteren en prioriteren
Met Stoffenmanager® kunt u eenvoudig uw stoffenregister op orde brengen en actueel houden. Wij kunnen u daarbij helpen. Ook als het gaat om het uitvoeren van risicobeoordelingen bieden onze deskundige arbeidshygienisten en toxicologen hun hulp aan.

Wilt u bijvoorbeeld niet al uw producten één voor één beoordelen? Laat dit checken door onze deskundigen. Een aanpak kan zijn dat we uw producten prioriteren en in groepen verdelen. Per groep kiezen we meerdere modelstoffen, zogenoemde markerstoffen. Deze nemen we mee in de vervolgstappen, met als einddoel dat er per productgroep een veilige werkwijze wordt afgeleid. Uw voordeel? Het aantal benodigde risicobeoordelingen kan worden beperkt door gebruik te maken van deze prioriteringsaanpak. Slim en efficiënt werken met Stoffenmanager levert u tijdwinst op!

De Stoffenmanager® Implementatiestappen
Onze filosofie is gebaseerd op de Stoffenmanager® implementatiestappen, die overeenkomen met het 4-stappen plan 'Zelfinspectie Gevaarlijke Stoffen' van de Nederlandse Arbeidsinspectie. In Stoffenmanager® doorloopt u continue het proces van het stoffenbeleid. Onze experts bieden u professionele begeleiding, voor zowel uw vestigingen in Nederland als in het buitenland. Heeft u bijvoorbeeld extra ondersteuning nodig bij het werken in Stoffenmanager®, dienen er aanvullende metingen gedaan te worden, of wilt u dat uw productdata (VIB's) en componenten altijd actueel zijn? Wij zijn de partner aan uw zijde om u verder te brengen.

Via onderstaande knop komt u meer te weten over onze dienstverlening. U kunt ook via de contact knop meer informatie opvragen, of ons bellen op + 31 20 7920013. Samen kijken we naar de mogelijkheden voor uw organisatie.

Training

Naast de Stoffenmanager® tool hebben wij een breed aanbod aan (gratis) trainingen en webinars. Of u nu net begint met uw stoffenbeleid of juist al een eind op weg bent, wij bieden trainingen van de basis over gevaarlijke stoffen tot aan de meer gevorderde trainingen over Stoffenmanager®. Zo krijgt u de juiste handvatten om efficiënt aan de slag te gaan met uw stoffenbeleid.

Voor ieder bedrijf een passende licentie

Bent u er klaar voor om uw stoffenbeleid professioneel aan te pakken? We bieden verschillende licentievormen en aanvullende modules. Ook organisaties met een beperkt aantal stoffen kunnen met een gratis basisaccount al voldoen aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Ook voor uw CMR stoffen! Klein of groot bedrijf, weinig of veel stoffen, geen of juist veel ervaring, voor ieder bedrijf hebben wij een passende oplossing. Maak alvast een gratis basis account aan en start direct!

Stoffenmanager®. Voor de wereld van morgen. Samen werken we aan een veilige en gezonde werkomgeving!