Effectieve voorlichting aan werknemers

Training: Effectieve voorlichting aan werknemers | Niveau: Starter

Om veilig te werken met gevaarlijke stoffen is het belangrijk dat werknemers zich bewust zijn van de gevaren en weten hoe zij de risico's moeten beheersen. Maar hoe komt deze informatie en kennis terecht bij werknemers? En hoe zorgt u ervoor dat werknemers ook daadwerkelijk ernaar gaan handelen?

Het is vanuit de wet verplicht om werknemers o.a. te informeren over het juist gebruiken van (gevaarlijke) stoffen waarmee zij werken. Een voorlichting moet zorgen voor informatie en kennis bij de werknemer die ze goed kunnen toepassen in de praktijk en waarmee ze hun werksituatie kunnen verbeteren.

De meeste voorlichtingen over gevaarlijke stoffen worden gegeven via het “één spreker spreekt en anderen luisteren” principe. Gebleken is dat mensen juist beter leren door gebruik van verschillende werkvormen waarbij veel interactie mogelijk is. We spreken dan ook wel over een “rijke didactiek”.

Een voorlichting moet zorgen voor informatie en kennis bij de werknemers die ze goed kunnen toepassen in de praktijk en waarmee ze hun werksituatie kunnen verbeteren.

Stoffenmanager® Training "Effectieve voorlichting aan werknemers"

Niveau: Starter

Tijdens de Stoffenmanager® training "Effectieve voorlichting aan werknemers" leert u hoe u een afwisselende, effectieve voorlichting over gevaarlijke stoffen kunt geven en hoe u deze naar een hoger niveau kunt brengen. We hebben het tijdens de training over didactiek voor het geven van voorlichtingen, didactische werkvormen, coöperatieve leerstrategieën en meer!

U werkt tijdens de training samen met andere deelnemers en er is naast het theoretische gedeelte van de training veel ruimte om praktisch aan de slag te gaan met didactische werkvormen. Na de training krijgt u de Stoffenmanager® Toolkit mee (t.w.v. €110,-), dit is een methodiek om voorlichtingen aan werknemers effectiever, leuker en leerzamer te maken! De Toolkit staat boordevol ideeën, presentaties en activiteiten om een dynamische voorlichting te kunnen geven.

Bekijk onze trainingspagina voor meer informatie over de training en aanmelden: