Stoffenmanager® Summer School

t/m

De Summer School registratie is open! Van 4-6 juli organiseren wij de Stoffenmanager® Summer school. Kom alles te weten over de verdiepende RI&E gevaarlijke stoffen met behulp van Stoffenmanager®. Tijdens de Summer School besteden we tijd aan de navigatie in Stoffenmanager® en gaan we dieper in op de Arbeidshygiënische strategie, Veiligheidsinformatiebladen (VIB’s), complexe risicobeoordelingen en meer! Meld u snel aan, we hebben een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Voor wie is dit programma?

De Summer School is voor iedereen die verantwoordelijk is voor het beleid van gevaarlijke stoffen, aan het begin staat van het werken in Stoffenmanager® of de kennis graag wil opfrissen. Duik in dit 3-daagse programma en leer alle functionaliteiten van Stoffenmanager® zo goed mogelijk te benuttenen.

Dit programma is opgebouwd uit een theoretisch deel gecombineerd met veel interactieve praktische casi, waarbij u zelfstandig of in werkgroepen aan de slag gaat.

Bekijk het volledige programma hieronder:

Dag 1 | Niveau: Starter

Ochtend: Aan de slag in Stoffenmanager®
Tijdens deze ochtend leert u hoe u producten invoert, hoe u een stoffenregister én een CMR-register maakt. Ook oefenen we hoe u een Werkplekinstructiekaart kunt genereren en maken we een begin met de aanmaak van processen, werkplekken en functies.

Lunch

Middag: Aan de slag in Stoffenmanager®
Tijdens deze middag gaan we aan de slag met het maken van risicobeoordelingen inhalatie. U gaat zelf een risicobeoordeling uitvoeren met een door u zelf ingevoerd product. Het kan natuurlijk ook zijn dat u wellicht geen beheerste situatie heeft na het uitvoeren van uw risicobeoordeling. U leert dan hoe u beheersmaatregelen kunt nemen en hoe dit opgenomen kan worden in het Plan van Aanpak in Stoffenmanager®.

Collega's in de industrie

Dag 2 | Niveau: Gevorderd

Ochtend: Arbeidshygiëne gevaarlijke stoffen
Deze ochtend gaan we dieper in op Veiligheidsinformatiebladen en termen die met gevaarlijke stoffen te maken hebben (zoals gevaren en risico’s, arbeidshygiënische strategie, en sensibilisatie).  Ook bespreken we uitgebreid de allergene stoffen, wat het precies zijn en hoe u ze kunt vinden met behulp van Stoffenmanager®.

Lunch

Middag: Complexere risicobeoordelingen
Soms is het moeilijk een grenswaarde te bepalen of te vinden voor een stof. We helpen u op weg hoe u de juiste grenswaarde kunt vinden en hoe u eventueel zelf een grenswaarde af kunt leiden. We gaan aan de slag met complexere risicobeoordelingen. Deze middag gaan we vooral veel oefenen met het doen van risicobeoordelingen, de interpretatie van de uitkomsten en is er ruimte voor discussie.

autospuiter in beschermend pak

Dag 3 | Niveau: Expert

Ochtend: De grote casus
Alles wat u de afgelopen dagen geleerd heeft gaan we vandaag toepassen in een grote casus met een fictieve klant. Deze fictieve klant zal binnenkort een bezoek krijgen van de Nederlandse Arbeidsinspectie en wilt ook graag de blootstelling goed in kaart hebben gebracht. We behandelen verschillende scenario's die we stap voor stap samen doornemen.

Lunch

Middag: De grote casus en een eigen casus
In de middag discussiëren we over de casus van deze ochtend en kijken we samen naar de eerste stappen om tot een plan te komen. Daarna is het tijd om uw eigen casus in te brengen. Heeft u een probleem waar u tegenaan loopt als u werkt met Stoffenmanager®, weet u niet hoe u een risicobeoordeling moet doen, of heeft u misschien een ander probleem met gevaarlijke stoffen? Bereid uw casus voor zodat we deze in kleine groepjes door middel van Peer review kunnen bespreken. Op deze manier bent u weer op weg geholpen met voldoende bagage om verder te gaan met uw gevaarlijke stoffenbeleid binnen uw bedrijf!

Aanvullende informatie

Het is mogelijk om mee te doen aan specifieke trainingsdagen van de Summer School die voor u interessant zijn. Bent u bijvoorbeeld alleen geïnteresseerd in de trainingen van dag 1? Dan meldt u zich via het aanmeldformulier aan voor de trainingsdag(en) die u wilt volgen.

De trainingsdagen vinden plaats in Nest Amstelveen.

Adres: Laan van Kronenburg 14, Amstelveen

Aanmelden

Datum:
4-6 juli 2023
Tijden:
9:30-16:30u
Prijzen:
€ 825,= Deelname aan 1 Summer School trainingsdag
€ 1600,= Deelname aan 2 Summer School trainingsdagen
€ 2325,= Deelname aan 3-daagse trainingsprogramma
Annuleren:
U kunt tot 2 weken voor de training kosteloos annuleren, daarna zal het bedrag in rekening worden gebracht. Wel kunt u uw cursusplaats door een andere collega laten innemen.

Capaciteit: Inschrijven vóór 20 juni 2023. Maximaal 12 deelnemers per dag.

*Bij te weinig aanmeldingen kunnen trainingsdagen geannuleerd worden.