Man met blauwe ton

Gratis webinar: Allergene stoffen

Werkt uw bedrijf met CMR-stoffen? Dan bent u vast bekend met de ernstige schade die CMR-stoffen aan de gezondheid kunnen toebrengen en dat er vanuit de wetgeving strenge regels gelden voor het gebruik van deze stoffen. Naast CMR-stoffen is er vanuit de Arbeidsinspectie steeds meer aandacht voor stoffen waar mensen overgevoelig voor kunnen zijn na blootstelling, de zogenoemde allergene stoffen.

Allergene stoffen zijn stoffen die een overgevoeligheidsreactie kunnen veroorzaken. Er zijn verschillende soorten allergene stoffen te benoemen, zoals, natuurlijke stoffen, dit zijn bijvoorbeeld pollen of andere plantonderdelen, maar ook metalen, zoals kobalt en chroom, en conserveermiddelen die verwerkt zijn in verzorgings- en schoonmaakproducten.

Blootstelling aan allergene stoffen kan (op termijn) zorgen voor allergische (huid) reacties, astma en andere soortgelijke aandoeningen. Allergene stoffen hebben daarom, naast CMR, een hoge prioriteit. Wat zijn allergene stoffen, hoe herkent u ze, en in welke branches komen allergene stoffen voor? Wij bespreken dit en meer in het webinar, waarbij er ook voldoende ruimte is om vragen te stellen aan verschillende experts.

Informatie

  • Datum: 22 maart 2023
  • Tijd: 10.00 tot 11.00
  • Locatie: Zoom, vanachter uw eigen computer