Collega's werken in laboratorium

Het veiligheidsinformatieblad uitgelegd

Weet u hoe u efficiënt informatie uit een veiligheidsinformatieblad (VIB) kunt halen? Een VIB is erg uitgebreid, waardoor het soms moeilijk is om de juiste informatie snel te vinden. Uit de praktijk blijkt ook dat veel HSE-medewerkers niet goed weten wat ze met een VIB kunnen en moeten doen.

Een VIB beschrijft welke stoffen in een product zijn verwerkt en hoe er mee omgegaan dient te worden. Producenten en leveranciers zijn wettelijk verplicht een VIB toe te voegen bij de levering van hun producten en de bedrijven die vervolgens werken met deze producten, hebben een registratieverplichting. Weten wat een VIB precies inhoudt is daarom erg belangrijk.

In het document “Veiligheidsinformatiebladen uitgelegd”, leggen we stap voor stap uit hoe u een VIB leest, zodat u weet waar u specifieke informatie snel kunt vinden. Wel zo praktisch!

Maak kennis met Stoffenmanager®

Stoffenmanager® is een kennisplatform gericht op het terugbrengen van de blootstellingsrisico's aan gevaarlijke stoffen en biologische agentia op de werkvloer. We bieden een duurzame en eenvoudige aanpak die organisaties helpt om aan de wet- en regelgeving te voldoen en invulling te geven aan goed werkgeverschap door een veilige en gezonde werkplek te creëren.​ Dit doen we door middel van consultancy, trainingen en de wetenschappelijk onderbouwde tool, Stoffenmanager® versie 8. Samen met u werken we aan een veilige en gezonde werkomgeving.

Maak een gratis account aan
Onderzoek biologische agentia

Maak het makkelijk. Laat uw VIB's invoeren

Het invoeren van VIB's is een tijdrovende klus en vereist de nodige kennis. Bespaar tijd en laat uw data secuur invoeren en onderhouden. Wij zorgen ervoor dat alle data van het VIB in uw Stoffenmanager® account wordt gezet. Daarnaast verrijken we de componenten met de juiste fysische eigenschappen, zoals grenswaarden, dampspanning en kookpunt. Onze arbeidshygiënisten staan garant voor de kwaliteit van uw data.

Wilt u liever uw volledige databeheer uit handen geven? Wij zorgen ook voor een frequente update van uw VIB's, zodat u er helemaal geen omkijken meer naar heeft! Neem contact op voor vrijblijvende informatie over databeheer.

Contact databeheer
Industrie collega's