Recap Stoffenmanager® Summer School

Van 11 tot 13 juli organiseerden wij de Stoffenmanager® Summer school. Wij kijken terug naar 3 geslaagde dagen waarin we de deelnemers meenamen in de wereld van gevaarlijke stoffen en het werken in Stoffenmanager®. De Summer schoolers hebben alle kennis opgesnoven, actief meegedacht, de trainers en medekandidaten geprikkeld met goede vragen, en samen veel gelachen.

Dag 1

De Summer School trapte af met een primeur; de basistraining Gevaarlijke Stoffen. Deze nieuwe training biedt een stevige basis om gevaarlijke stoffen te herkennen en te achterhalen welke aspecten van belang zijn voor een actueel stoffenbeleid.

Na de lunch richtten we ons op de wetgeving rondom gevaarlijke stoffen en oefenden we met het invoeren van producten. Uiteraard hebben we extra aandacht besteedt aan het CMR-onderdeel in Stoffenmanager®. Daar ontstonden interessante gedachtewisselingen over hoe er met CMR-stoffen werd omgegaan in de verschillende bedrijven.

Dag 2

Op dag 2 zat het enthousiasme er goed in. We verdiepten ons in het prioriteren en beoordelen van stoffen en hoe dit werkt in Stoffenmanager®. Ook keken we naar grenswaarden en de interpretatie van uitkomsten. Het tweede deel van de dag stond in het teken van het beheersen van risico's en hoe complexe beoordelingen gemaakt kunnen worden in Stoffenmanager®. Deze eerste twee intensieve dagen sloten we af met een borrel waar we nog uitvoerig nagepraat hebben.

Dag 3

Na de trainingen die vooral gefocust zijn op het verkrijgen van de nodige (basis)kennis om in Stoffenmanager® te werken, is training 4 juist gericht op het effectief informeren van collega's over de gevaarlijke stoffen waar zij mee werken. In deze interactieve training gingen we met de deelnemers aan de slag hoe ze voorlichting aan anderen over gevaarlijke stoffen kunnen geven en hoe ze dit ook effectiever, leuker en leerzamer kunnen maken.

PGS-15 was helaas alweer de laatste training van de Summer School. Deze training geeft inzicht in de PGS-15 richtlijnen en hoe de PGS-15 module werkt in Stoffenmanager®. Ook hier gingen de deelnemers zelf actief aan de slag.

Na diverse trainingen, interactieve opdrachten, interessante discussies en uiteraard een gezellige borrel, sloten we de eerste Summer School af. De deelnemers zijn nu volledig klaargestoomd om Stoffenmanager® zo goed mogelijk te benutten en het gevaarlijke stoffenbeleid op een effectieve manier te communiceren aan collega's.

Een Summer School is een mooie gelegenheid om verdiepende kennis te vergaren over gevaarlijke stoffen en Stoffenmanager®, samen met anderen van verschillende bedrijven gedachtes en ervaringen uit te wisselen en de tijd hebben om specifieke vragen te stellen. Volgend jaar organiseren we weer een Summer School (inclusief lunch en verblijf). Wees er dan snel bij!

Trainingsaanbod Stoffenmanager®


Wilt u ook de volledige potentie van Stoffenmanager® kunnen gebruiken en alle ins- and outs leren om nog efficiënter te werken? Bekijk ons trainingsaanbod!

Trainingsaanbod