Man in chemicaliënpak

CMR-stoffen

CMR betekent Carcinogeen, Mutageen en Reprotoxisch. Carcinogene, oftewel kankerverwekkende stoffen, zijn stoffen die kanker kunnen veroorzaken of de kans op kanker kunnen vergroten. Mutagene stoffen kunnen het erfelijk materiaal beschadigen en in combinatie met andere stoffen kanker veroorzaken. Reprotoxische stoffen zijn stoffen die schadelijk zijn voor de voortplanting of het nageslacht (reproductietoxisch). Kankerverwekkende, mutagene en reprotoxische stoffen kunnen in vrijwel alle werksituaties voorkomen.

CMR-stoffen kunnen ernstige schade aan de gezondheid toebrengen en vragen daarom om extra aandacht binnen uw gevaarlijke stoffenbeleid. Een goede registratie van deze stoffen is wettelijk verplicht. Ontdek wat CMR-stoffen zijn en hoe u deze kunt herkennen.

Gratis voldoen aan de wet- en regelgeving voor uw CMR-stoffen

De wetgeving rondom CMR-stoffen lijkt misschien complex, maar een actueel stoffenbeleid voeren hoeft niet ingewikkeld te zijn. U voldoet al aan de wetgeving met een gratis Stoffenmanager basisaccount. Maak een account aan en start direct!